Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Never Enough – the neuroscience and experience of addiction

Gerenommeerd neurowetenschapper en ervaringsdeskundige op het gebied van verslaving Judith Grisel schreef een boek waarin ze op toegankelijke wijze uitlegt wat verslaving is en wat verslaving doet in je leven, je lichaam, je brein.
Ze combineert haar heldere uitleg over neurowetenschap met verhalen uit haar eigen leven en doet op deze manier uit de doeken waarom het zo moeilijk is om van drugsverslaving af te komen – van opioïden tot alcohol, cocaïne en meer.
Daarnaast zet ze uiteen wat in haar optiek de strategieën zijn die leiden tot duurzaam herstel van de hel die verslaving is.
Haar verhaal is interessant en relevant voor mensen die kampen met verslaving en hun naasten, alsook voor hulpverleners en beleidsmakers.

Er is zoveel onbegrip en vooroordeel over verslaving. Ontzettend belangrijk dat aan hier eens een eind aan komt, want onbegrip en oordeel maken het alleen maar moeilijker om te herstellen.

Kijk naar een lezing van Grisel over haar inzichten op Youtube (engels): “Never Enough: How Affective Homeostasis Creates Addiction”

Lees meer over verslaving